003 Membranje: noč knjige 2015 z internetnimi mikrofonarji

Kdo je pojedel Domačico? Je škatlo izpraznil Anže Tomič, ki ga je sestradala stota epizoda Apparatusa? Jo je odnesel Pižama, ko je oral petdeset odtenkov njive? Jo je do ničle odštel Slavko Jerič, ko je pripravljal številke ali je zadnji piškot prečrtala Nina Kožar, ko je prebirala novo knjigo?

To veliko skrivnost smo razreševali v ljubljanskem Poligonu, kamor so Membranja povabila znane slovenske internetne mikrofonarje (podkasterje).

Srečali smo se ob Noči knjige in se pogovarjali o knjigah, ki so nam pomagale razumeti svet. A smo med pogovorom ves čas odpirali nova velika vprašanja. So Pesme za pokušino res prva slovenska pesniška zbirka? Kje je končala zobna proteza pokojnega Ivana Volariča Fea? Je Jurij Tepeš v Planici res skočil preveč? Ali na hodnikih nacionalne RTV res strašijo Morakvarji iz knjig o Harryju Potterju?

Med pogovorom je hlapel malinovec in izginjala Domačica. Mikrofoni so od vsega hudega večkrat zbezljali v rdeče obrate, kar je mogoče slišati tudi na posnetku. A je tudi občasno hreščanje pokazalo, da je lahko druženje ob knjigah in zaradi knjig neznansko zabavno.

(Le voditelja se spet nisva spodobno predstavila. Med poslušanjem dobrih nasvetov, kako se napove in odpove podkast, je zmanjkalo pomnilnika na tablici.)

 

Mikrofonarska priporočila:

Avtorja: Darja Potočan in Lenart J. Kučič
Fotografije: Lenart J. Kučič
Produkcija: Milan Fras